top of page

TURVALLINEN JA TOIMINNANTÄYTEINEN ARKI

Päivittäinen toiminta

Villatossun arvot, eli läsnäolo, avoimuus ja aktiivisuus, luovat pohjan kaikelle työskentelyllemme. Lastensuojelulaki ja ihmisoikeudet määrittävät toimintamme raamit ja kasvatusnäkemyksemme mukaan aito kohtaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Elämän solmukohtiin paneudutaan ratkaisukeskeisesti, yksilöllisesti ja nähdään kaikissa ihmisissä hyvää. Lasta ja perhettä ohjataan rajat asettaen lempeästi ja lujasti. Toimintamme on osallistavaa, aktiivista kasvatus- ja ohjaustyötä, ratkaisukeskeistä ja käytössä on neuropsykiatrista menetelmäosaamista sekä positiivisen pedagogiikan näkemystä arjen tilanteisiin.

 

Villatossussa huomataan hyvä jokaisessa lapsessa. Villatossun arjen struktuuri ja selkeät rajat tukevat lapsen kuntoutumista. Kodinomaisuuden säilyttämiseksi arki koostuu tavanomaisista kodin askareista, rutiineista sekä puuhastelusta ja oleskelusta, joita tehdään yhdessä lasten kanssa – aivan kuten missä tahansa kodissa. Lasten osallisuus ja yhteisöllisyys ovat Villatossussa tärkeässä osassa; lasten mielipiteitä kuunnellaan ja ne otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon myös heitä koskevia yhteisiä päätöksiä tehtäessä.

Villatossun ohjaajia lasten kanssa kahvipöydässä

Jäsennelty arki, johdonmukainen kasvatus

Istutuspuuhia
Villatossun omaohjaaja ja lapset
Lapsi lukee kirjaa

Yhdessä tekeminen

Arki Lastenkoti Villatossussa koostuu tavanomaisista kodin askareista, rutiineista ja puuhastelusta sekä yhteisestä oleskelusta. Yhdessä tekeminen on kaiken toiminnan ydin, johon jokainen lapsi osallistuu omien kykyjensä mukaan. Kaverisuhteisiin kannustetaan ja niitä tuetaan Villatossussa.

Omaohjaaja

Jokaisella lastenkotimme lapsella on kaksi omaohjaajaa. Omaohjaajatyöskentelyllä tavoitellaan aitoa kiintymyssuhdetta, joka samalla tarjoaa lapselle korjaavia ihmissuhdekokemuksia. Omaohjaaja on lapsen mukana kaikessa arjen toiminnassa tukien ja kannustaen, mutta myös opettaen ja rajoja asettaen.

Tulevaisuutta kohti

Rakennamme ja vahvistamme myönteistä minäkuvaa lapsen kanssa kääntämällä katseen kohti tulevaa ja saavuttamalla yhdessä asetettuja tavoitteita pienin, mutta merkityksellisin askelin.

YHTEISTYÖSSÄ PERHEEN KANSSA

Kasvatuskumppanuus

Tiivis yhteistyö ja kasvatuskumppanuus yhdessä lasten huoltajien kanssa ovat toimintamme keskiössä. Perheiden kanssa tehtävä työ suunnitellaan yhdessä lapsen, sosiaalityöntekijän ja lapsen huoltajien kanssa. Kasvatuskumppanuus voi tarkoittaa esimerkiksi yhteydenpitoa lapselle tärkeisiin ihmisiin, vanhemmuuden tukemista, toiminnallisia perhepäiviä tai lapsen sekä tämän läheisverkoston yhdessä viettämää aikaa Villatossun perhehuoneessa.

kalastus.jpg

MONIPUOLISIA VIRIKKEITÄ JA TEKEMISTÄ

Runsaasti harrastus-mahdollisuuksia

Lastenkotimme piha tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monenlaiseen puuhasteluun ja liikuntaan. Pihalta löytyy muun muassa iso jalkapallokenttä, koripallokori sekä iso piha pyöräilyä, scoottailua ja mopoilua varten. Sijaintimme luonnonläheisessä ympäristössä maaseudun rauhassa tarjoaa lisäksi mahdollisuuden luonnon tutkiskeluun ja retkeilyyn. Lisäksi lastenkodin vieressä sijaitseva kiinteistö on muutettu lasten harrastustiloiksi muun muassa musiikkiharrastuksia varten, mutta tiloista löytyy myös biljardi- ja pingispöytä sekä aisti- ja rentoutushuoneet.

 

Meille Lastenkoti Villatossussa on tärkeää voida tarjota lapsille paljon mukavaa aktiivista tekemistä. Isojoella on tarjolla paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten kuntosali, liikuntasali, tennis-, padel- & monitoimikenttä, yleisurheilukenttä, scoottiparkki, ampumarata, frisbeegolf-rata, kuntopolut ja patikkareitit, uimarannat, hiihtoladut, ulkojäät, nuoppari, kirjasto, Riemupuisto sekä Kauhajoen kansalaisopiston eri liikunta-, musiikki- & kädentaitokurssien valikoima.

bottom of page